Viewpoint presenteert GAPP’s op Provero Congres

Op het Provero Congres in Apeldoorn van 2 maart jl. heeft Viewpoint voor het eerst het concept “Mind the GAPP” gepresenteerd. Met dit concept maakt Viewpoint,  door middel van intelligente geografische applicaties (GAPP’s), de grote hoeveelheid ruimtelijke informatie op maat voor diverse doeleinden. Naast het gebruikersvriendelijk aanbieden van informatie is het mogelijk om met deze GAPP’s informatie toepassingsgericht te gebruiken. Het publiek toonde grote interesse voor de GAPP die in de stand van Viewpoint op de beursvloer werd toegelicht.

Met de gepresenteerde GAPP worden door middel van het invullen van een vragenformulier de ontwikkelingsmogelijkheden van agrarische kavels in het buitengebied weergegeven. Dit gebeurt door achter de schermen gebruik te maken van een beslisboom structuur die het de applicatie mogelijk maakt om kruisverbanden te leggen. Op deze wijze worden uit de grote hoeveelheid digitale informatie van verschillende (externe en interne) bronnen de juiste gegevens naar boven gehaald. Hiermee beoogt Viewpoint  ruimtelijke informatie meer gestructureerd aan te bieden en toegankelijker te maken voor de gebruiker. Bekijk hier de demo van de geografische applicatie.

 

 

Met de GAPP’s wil Viewpoint een positieve bijdrage leveren aan het ontwikkelen van bijvoorbeeld ruimtelijk beleid. Door het verzamelen van ruimtelijke informatie en deze op een slimme manier gestructureerd en toegepast aan te bieden is in principe elke oplossing mogelijk. Tevens is naast de inhoud ook de ‘look and feel’ of interface van de applicatie naar wens van de gebruiker te maken, bijvoorbeeld in de huisstijlkleuren van een organisatie. Naast de gebruikelijke functies als ‘zoomen, pannen en selecteren’, kunnen specifieke worden functies ingebouwd zoals het aan- en uitzetten van verschillende kaartlagen, het maken van aantekeningen op een kaartlaag of het verzorgen van een inspraakmogelijkheid.

Twitter Digg Delicious Stumbleupon Technorati Facebook Email

Over Sander Hoosemans

Adviseur GEO/RO bij Viewpoint b.v.

Nog geen reactie... Laat als eerste een reactie achter!